10 tips voor minder geldzorgen

Consumptief krediet

Ondanks de toenemende economie zijn er toch nog steeds mensen met geldzorgen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 31% van de Nederlanders zich zorgen maakt over zijn of haar financiele situatie.

10 tips voor minder geldzorgen:

  • Zorg voor inzicht. Bepaal wat je per maand hebt om uit te geven, schrijf je inkomsten en vaste lasten op en reken uit wat er overblijft als alle rekeningen zijn betaald. Bewaar ook de bonnetjes van contante betalingen. Je kunt voor je gemak een online huishoud boekje of app gebruiken of gewoon in een schrift of in excel een document maken kan natuurlijk ook.
  • Het is goed om altijd een financiële buffer te hebben voor financiële tegenvallers. Bijvoorbeeld vervangen wasmachine of om een grote reparatie te bekostigen. Je kunt deze buffer opbouwen door maandelijks een vast bedrag opzij te zetten en geef het spaargeld ook alleen uit aan dingen die je echt nodig hebt.
  • Geef niet meer uit dan er binnen komt. Rood staan kost geld en dat is zonde. Je betaalt rente over het bedrag dat je in de min staat, probeer dat te voorkomen want de percentages liegen er niet om.
  • Maak goed afspraken met jezelf, zodat je weet wat je per dag of per week mag uitgeven. Probeer impulsaankopen te mijden. Geef jezelf bedenktijd voor je iets koopt.
  • Betaal je rekeningen op tijd, zodat je boetes voorkomt. Lukt het niet om op tijd te betalen, bel dan altijd met de organisatie op binnen de normale betaalperiode, misschien kun je samen een oplossing bedenken, waardoor de kosten binnen de perken blijven.
  • Vind je het lastig om je financiën op een rijtje te zetten? Schakel hulp in van je partner, een vriend(in) of familie. Of je vraagt bij de bank of gemeente of er een budget coach beschikbaar is. Omdat veel mensen zich schamen voor de financiële zorgen, wacht men tot het delen van deze zorgen vaak te lang, waardoor er grote problemen kunnen ontstaan.
  • Zoek uit of je kunt besparen op de vaste lasten. Denk daarbij aan abonnementen voor telefoon, internet, energie en verzekeringen. Vraag altijd bij meerdere aanbieders offertes aan, je zult zien dat het loont. Er valt vaak meer te besparen dan je door hebt.
  • Check ook de automatische afschrijvingen. Is alles nog up to date, of worden er bedragen afgeschreven van diensten die je niet meer gebruikt of hoeft te gebruiken.
  • Dagjes uit, avondje stappen etc. zijn enorme kosten posten. Stel dat uit, als het geld er niet voor is. Of bedenk iets dat geen of weinig geld kost.
  • En dan is het ook de moeite waard om aanbiedingen te shoppen of bij onze supermarkt de produkten met een 35% korting sticker of bonus aanbieding te kopen. Pak vaker de fiets dan de auto, neem brood mee naar je werk in plaats van een lunch te kopen in het bedrijfsrestaurant. Ook daar valt geld te besparen.

Bron: SNS nieuwsbrief

Het eind van het jaar is alweer in zicht. Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een veilige jaarwisseling. En daarnaast maak ik van de gelegenheid gebruik alle lezers te bedanken voor de interesse en ik wens u allen een goed, mooi, en (financieel) gezond 2019 toe.

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl