Het is niet alleen de auto die bij u moet passen !

Financial lease voor bedrijven en particulieren

Kenmerkend

Heeft u een financial lease of consumptieve financiering nodig en wilt u dit snel en soepel geregeld hebben? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. CVS Finance zorgt ervoor dat u de aanbieding krijgt, die het beste aansluit bij uw bedrijf of persoonlijke situatie.

Kwaliteit

Dankzij onze goede contacten met gerenommeerde banken, kunnen we u direct helpen aan een solide financial lease of consumptief krediet. Om de kwaliteit te waarborgen werken bij ons uitsluitend vakbekwame mensen en verstrekken wij leningen met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vertrouwd

Mobiliteit is van grote waarde. Want een goede auto of bedrijfswagen helpt u prettiger en effectiever te ondernemen. We denken graag mee wat bij u, uw budget en uw bedrijfsvoering past. Want niet alleen de auto moet bij u passen, ook de maandlast! Voor de consument maken wij ook alle risico’s inzichtelijk.

Wat kunnen wij voor u betekenen

U bent u aan het oriënteren of u heeft al besloten dat u een nieuwe (bedrijfs)auto wilt aanschaffen. Maar u wilt ook voldoende liquide middelen in uw bedrijf houden, of de aankoop van de (bedrijfs)auto past net niet binnen uw budget. Niemand leent echt alleen voor zijn plezier. Maar als het dan toch moet, doe het dan bij de financiële specialist die u correct en eerlijk behandelt, die u als klant centraal stelt, waar persoonlijke benadering standaard is. Met een bij CVS Finance afgesloten financiering weet u bovendien zeker dat u niet te veel rente betaalt. Dat maakt het net iets leuker om geld te lenen.

Zowel particulieren als ondernemers kunnen bij ons terecht voor respectievelijk Financial Lease particulier, Consumptief Krediet en Financial Lease zakelijk.

Bent u een particulier, ga dan naar de pagina: Consumptief Krediet.

Bent u een zakelijke klant, klik dan op de button voor een geheel vrijblijvende offerte aanvraag.

Vrijblijvend voorstel voor Financial Lease.

Heeft u een auto gezien? Laat ons dan uw leasetermijn berekenen. Geheel vrijblijvend en kosteloos kunt u een voorstel aanvragen. Uw aanvraag zal getoetst worden op haalbaarheid. En u kunt desgewenst direct over een contract beschikken.

Voordelen Financial Lease

 • U kunt investeren en toch voldoende liquide middelen behouden
 • De auto is uw eigendom, u bent economisch eigenaar
 • U kunt BTW over aanschafprijs terugvorderen
 • Fiscaal voordeel: rente- en investeringsaftrek mogelijk
 • Startersaftrek (uiteraard alleen voor startende ondernemers)
 • Vooraf is duidelijk wat de maandtermijn is, en hoeveel maanden het contract duurt
 • Lage leasetermijn mogelijk door gebruik van slottermijn en/of een aanbetaling (inbreng inruilwaarde)

Is financial lease geschikt voor u?

Wilt u als (startende) ondernemer liquiditeit behouden en daarbij ook profiteren van vele, al dan niet fiscale voordelen? Wilt u  daarnaast de beschikking hebben over een (bedrijfs)auto? Is het antwoord op beide vragen ja, dan is financial lease een goede oplossing voor u! En wilt u daarbij volledig ontzorgd worden? Dan is CVS Finance voor u de juiste partner.

Maatwerk

Één van de belangrijkste uitgangspunten van CVS Finance is het leveren van maatwerk; de overeenkomst moet immers naadloos aansluiten bij uw wensen en eisen en uiteraard zo voordelig mogelijk zijn. Het maakt voor ons niet uit of de auto die u wilt aanschaffen nieuw of gebruikt is. U krijgt in alle gevallen onze volledige service, waarbij wij altijd zoeken naar de beste financial leaseaanbieding die bij uw bedrijf en (bedrijfs)auto past. Als uw bedrijf btw- plichtig is, kunt u uitsluitend het bedrag exclusief btw financieren. Voor niet btw-plichtige ondernemingen bieden wij andere passende oplossingen. Particulieren verwijzen wij graag door naar de pagina consumptief krediet.

Zekerheid

Met financial lease weet u op voorhand waar u aan toe bent. Met financial lease betaalt u gedurende een vooraf gekozen aantal maanden een vaste maandelijkse termijn. Deze bestaat uit rente en aflossing. De auto wordt direct uw eigendom en komt ook op de balans van uw bedrijf. Dit in tegenstelling tot operational lease. U bent zelf verantwoordelijk voor de verzekering, brandstof, belasting en het onderhoud, maar er worden geen kilometerbeperkingen opgelegd. Nadat u alle verschuldigde termijnen heeft voldaan is de (bedrijfs) auto uw eigendom.

Passend in de huidige tijdsgeest

In de huidige maatschappij is flexibiliteit een ‘must’. Als CVS Finance houden wij daar uiteraard rekening mee. Indien gewenst is er de mogelijkheid om een zogenoemde slottermijn in de overeenkomst te betrekken. Deze zal gelijk zijn aan, of lager liggen dan de beoogde restwaarde van uw (bedrijfs)auto op de einddatum van de financial leaseovereenkomst. Hierdoor wordt de maandelijkse leasetermijn lager. Wilt u een nog lagere maandtermijn, dan kunt u ook een aanbetaling doen, bijvoorbeeld de inruilwaarde van uw huidige auto. Onder bepaalde voorwaarden kunt u de auto nog tijdens de looptijd van het financial leasecontract omruilen. Te allen tijde zullen de oorspronkelijke contractvoorwaarden gelijk blijven. Ook zijn er bepaalde verrekenmethoden mogelijk bij inruil van de (bedrijfs)auto die als onderpand op de overeenkomst staat. Laat u hierover gerust informeren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij maken het onze relaties graag gemakkelijk. Wij verzorgen voor u de gehele (financiële) afhandeling van A tot Z. Het enige wat u hoeft te doen, is de benodigde bescheiden aanleveren. Als de overeenkomst ingaat, zorgt de leasemaatschappij voor een rechtstreekse betaling aan de leverancier. Ook hier heeft u dus geen omkijken meer naar. Er is bij financial lease sprake van een drie-partijenovereenkomst tussen u als ‘lessee’, de leverancier van de auto en de leasemaatschappij als ‘lessor’. Deze drie partijen ondertekenen de leaseovereenkomst. Zelf hoeft u alleen nog maar de btw terug te vorderen bij de aangifte omzetbelasting. Daarmee doelen we op de aan u, of aan uw bedrijf gefactureerde btw als voorbelasting.

De voordelen van financial lease t.o.v. huren of operational lease

Zoals eerder aangegeven bent u vanaf de aankoopdatum economisch eigenaar van de auto. De auto komt op uw balans te staan. Als eigenaar van de auto kunt u tevens profiteren van rente en afschrijvingskosten die voor u fiscaal aftrekbaar zijn. Betreft het een auto op grijs kenteken (bestelbus) of zuinige auto met lage CO² uitstoot, dan komt u in aanmerking voor investeringsaftrek. Bent u startende ondernemer, dan kunt u tevens gebruik maken van de regeling startersaftrek, waarbij het mogelijk is om willekeuring af te schrijven. Nadat het leasecontract is afgelopen is de (bedrijfs)auto uw bezit geworden en bent u niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers per jaar. En uiteraard staat de auto alle dagen tot uw beschikking in tegenstelling tot een huurauto.

Waarom kiest u voor CVS Finance:

 • Goede en vooral snelle service
 • Deskundige medewerkers
 • Duidelijke voorwaarden
 • Wij halen voor u het onderste uit de kan
 • Wij vertalen uw wensen en eisen naar een passende overeenkomst
 • U kunt zonder liquiditeitsverlies toch investeren
 • Acceptatie zonder aanleveren jaarcijfers is mogelijk

Wat kunt u van CVS finance verwachten

Naast financial lease kan CVS Finance u ook bedienen op gebied van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Wij bieden producten voor zowel bedrijven, ondernemer als consumenten aan. U mag van ons verwachten dat wij geheel onafhankelijk en objectief zijn. Wij zijn wij geheel zelfstandig en niet (ook niet deels) gebonden aan een geldverstrekker, automerk of dealer. Wij hebben daarvoor een eed afgelegd.

Wij maken altijd eerst een nauwkeurige inventarisatie. Daarna doen wij u een aanbieding voor een financial leaseovereenkomst die volledig of zeer nauw aansluit bij uw wensen. Voor de particulier hebben wij een apart deel op onze website ingericht, klik hier als u particulier bent.

Stel u kiest voor financial lease, dan leest u onderstaand onze procedure:

 1. U kunt ons bellen of e-mailen voor een nauwkeurige calculatie van uw lease termijn.
 2. Tevens kunt u vrijblijvend uw bedrijfsgegevens invoeren, op ons daarvoor beschikbare aanvraagformulier voor een leasebeoordeling. Voor een goede beoordeling adviseren wij u op om ook uw meest recente jaarcijfers (indien u geen starter bent uiteraard), kopie KvK en een kopie van de order/offerte toe te voegen. Wanneer u eerst aanvullende informatie wenst, kunt u contact leggen via ons contactformulier en bellen of e-mailen mag uiteraard ook.
 3. CVS finance zoekt voor u de meest geschikte geldverstrekker, aan wie wij uw wensen zullen voorleggen ter acceptatie. Dan wordt er direct getoetst of de aanvraag mogelijk is.
 4. U ontvangt geheel vrijblijvend een voorstel welke u, indien gewenst, om kan zetten in een definitieve aanvraag.
 5. De aanvraag, wordt ter finale acceptatie door ons ingediend, waarna -indien akkoord- u een bevestiging ontvangt van de acceptatie;
 6. Na acceptatie wordt met de definitieve leveringsfactuur, de driepartijen overeenkomst opgesteld.
 7. Nadat de overeenkomst is ondertekend en geretourneerd aan CVS finance, met de benodigde bescheiden, zal uitbetaling aan de leverancier plaats vinden.

Wij gaan zeer zorgvuldig te werk en zullen u zoveel mogelijk werk uit handen nemen.

Mevrouw de Hypotheekadviseur is een onafhankelijk volledig gediplomeerd hypotheekadviseur met 20 jaar ervaring in dit vakgebied. Wij zijn in staat in begrijpelijke taal uit te leggen wat er mogelijk is voor jou en welke hypotheek het beste bij jou past. Ook leggen we uit wat de hypotheek Hierdoor is het voor u ‘een fluitje van een cent’ om een financial lease te regelen. Kiest u voor een andere aanbieder in de markt, let er goed dan goed op dat er grote verschillen zijn in de werkwijzen.

Bij CVS Finance kunt u ervan op aan dat alles van A tot Z voor u geregeld wordt en wij ervoor zorgen dat het regelen van een financial lease u niet al teveel tijd kost; per slot van rekening moet u u bezighouden met uw bedrijf, uw corebusiness. Ook berekenen wij u geen extra administratiekosten, omdat wij vanuit de geldverstrekker betaald krijgen. Kiest u echter voor een nog lagere rente, waardoor wij geen financiële vergoeding krijgen vanuit de geldverstrekker, dan brengen wij u voor onze werkzaamheden een bedrag van € 350,- excl. btw in rekening voor een auto met een waarde tot € 50.000,-. Voor een auto die dit bedrag te boven gaat, berekenen wij € 500,- excl. btw aan u door.

U komt bij ons dus nooit voor nare financiële verrassingen te staan. Voorafgaand aan het accepteren van het contract weet u exact waar u aan toe bent.

Voordelen

Als u, uw aankoop van een (bedrijfs) auto of ander kostbaar bedrijfsmiddel, financiert met financial lease, dan biedt dat u en uw onderneming behoorlijk wat voordelen.

Fiscale voordelen

Doordat u economisch eigenaar bent van de (bedrijfs) auto of ander bedrijfsmiddel waarvoor u een financial lease heeft afgesloten, ziet de fiscus dit als een investering. Hierdoor kunt u profiteren van o.a. de volgende fiscale voordelen:

 • Afschrijven
 • Investeringsaftrek
 • Renteaftrek
 • BTW teruggaaf
 • Startersaftrek (uiteraard alleen voor startende ondernemers)

Wat is afschrijven?

Als een onderneming een (bedrijfs) auto of ander kostbaar bedrijfsmiddel bezit of aanschaft, moet deze bij aanschaf op de balans worden opgenomen. Er moet een inschatting worden gemaakt van de vermoedelijke gebruiksduur en de restwaarde. De gebruiksduur zal sterk afhangen van de vraag hoe intensief het gebruik zal zijn. Het verschil tussen de aanschafprijs en de restwaarde wordt vervolgens in gelijke delen verdeeld over de gebruiksduur. Naast het reguliere systeem bestaan er afwijkende afschrijvingsstelsels voor bepaalde bedrijfsmiddelen of groepen ondernemers (met name milieu-investeringen en investeringen door starters).
Naast bovenstaande systematiek geldt er ook een jaarlijkse bovengrens; Onder andere voor personen- en bestelauto’s geldt een maximale afschrijving per jaar van 20% van de aanschafwaarde.
De afschrijving is door bovengenoemd systeem in alle jaren even hoog. Omdat dit niet altijd ook de bedrijfseconomische realiteit weergeeft, maken sommige bedrijven verschil tussen hun bedrijfseconomische afschrijving (afnemend percentage) en fiscale afschrijving (vast percentage).
De afschrijving komt in aftrek op het belastbare resultaat van de onderneming. Een eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap en commanditaire vennootschap wordt belast met inkomstenbelasting, oplopend tot 51,75%. B.V.’s en N.V.’s worden belast met vennootschapsbelasting, oplopend tot 25% afhankelijk van uw winst. Uw administratiekantoor of accountant kan u hier nog veel verder over informeren.
Graag geven wij u onderstaand een voorbeeld

Voorbeeld

in 2014 wordt voor een nieuwe accountmanager een auto gekocht met een aanschafwaarde van € 48.000,-, exclusief BPM en BTW. Na afloop van een gebruiksduur van 4 jaar wordt de restwaarde wordt geschat op € 15.000,- .

De totale afschrijving wordt vastgesteld op € 33.000,- De afschrijving per jaar bedraagt dan € 33.000,- : 4 = € 8.250,- Dit bedrag mag u aftrekken van uw winst.
Het fiscale voordeel voor eenmanszaak, V.O.F, maatschap en C.V bij een belastingtarief van 52% bedraagt dan € 8.250 x 52% = € 4.290,-

Wat is investeringsaftrek?

De investeringsaftrek is een bedrag dat u kunt aftrekken van de winst als u hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Door de investeringsaftrek wordt uw winst lager en betaalt u dus minder belasting. Er zijn 3 soorten investeringsaftrek mogelijk:

 • de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
 • de energie-investeringsaftrek (EIA)
 • de millieu-investeringsaftrek (MIA)

Wanneer kunt u de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toegepassen?

U hebt recht op investeringsaftrek als u in 2018 een bedrag tussen € 2.301 en € 314.673 investeert in bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Voor meer informatie over deze kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, die voorziet in een extra aftrekpost,  kunt u alles nalezen op de website van de belastingdienst.

U krijgt door deze investeringsaftrekregeling een korting op uw winst, waardoor uw winst wordt verlaagd. Over de winst betaalt u inkomstenbelasting, die door deze ‘winstverlaging’ dus lager uit zal vallen! En uiteindelijk is belastingbesparing wat iedereen toch wil!

Wat is Renteaftrek?

Rente op een geldlening is fiscaal aftrekbaar mits het een zakelijke lening betreft. Op basis van een Financial Leaseovereenkomst (=zakelijk) kunt u de betaalde rente van de winst aftrekken. Ook dit levert een leuk voordeel op, uiteraard afhankelijk van de betaalde rente en het bedrag waarvoor u de leaseovereenkomst aangaat.

Overige voordelen

Invloed op mijn liquiditeit?

Doordat u het geld leent, tast de aanschaf uw liquiditeit niet aan. Wel is het zo dat u de btw moet voor financieren, maar die kunt u later weer terugvorderen, wanneer u later omzet belastingaangifte doet. Maandelijks betaalt u een vaste termijn die voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing bestaat. Hierdoor betaalt u de investering in kleine porties, en blijft u over voldoende liquiditeit beschikken om voorraden te kunnen kopen of andere investeringen te doen, die belangrijk zijn voor uw onderneming. Uw liquiditeit blijft dus gewaarborgd.

 Kilometrage

U wordt niet gehouden aan een maximaal aantal kilometers.


Voor een degelijke en snelle auto kunt u terecht bij de dealer, maar voor een degelijk financial lease voorstel en een goede en snelle service is CVS Finance het juiste adres.