Een verantwoorde persoonlijke lening

Kenmerkend

Heeft u een persoonlijke lening, ofwel consumptief krediet, nodig en wilt u dit snel en soepel geregeld hebben? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. CVS Finance zorgt ervoor dat u de aanbieding krijgt die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Kwaliteit

Dankzij onze goede contacten met gerenommeerde geldverstrekkers kunnen we u direct helpen aan een consumptief krediet. Om de kwaliteit te waarborgen werken bij ons uitsluitend vakbekwame medewerkers en verstrekken wij leningen waarbij vooraf is vastgesteld dat deze lening en financiële verplichting past bij uw persoonlijke situatie.

Vertrouwd

Bij ons staat persoonlijk advies hoog in het vaandel. U gaat met onze hulp en gebaseerd op ons advies een lening aan voor een langere tijd. Deze moet dus niet alleen nu, maar gedurende de hele looptijd bij u passen. Daarom houden wij ook gedurende de looptijd persoonlijk contact met u, om te beoordelen of de lening nog altijd passend is bij u.

U wilt een persoonlijke lening?

U bent u aan het oriënteren, of u heeft besloten dat u een nieuwe auto wilt gaan kopen. Mogelijk dat u een andere aankoop overweegt, zoals een caravan, een boot of anderszins. Maar u wilt hier niet al uw spaargeld aan uitgeven. Dan is een persoonlijke lening een uitstekend alternatief, zo niet de oplossing.

Een goede financieringsoplossing

Ook voor het financieren van een restschuld is een consumptief krediet al een veel bewezen goede financieringsoplossing. Vaak kunt u voor een langere termijn het geld lenen en deze lening – in tegenstelling tot een hypotheek waarin de restschuld wordt meegefinancierd – ook over een langere periode verspreid terugbetalen.

Het is ons doel om aan uw wensen te voldoen, om de aankoop te kunnen bewerkstelligen. Maar ook om ervoor te zorgen dat u niet te veel leent of een te hoge rente betaalt. Daarom nemen wij samen met u uw financiële situatie onder de loep om met een passend aanbod te kunnen komen.

Ook brengen wij de risico’s in kaart die op de loer liggen, zoals baanverlies of arbeidsongeschiktheid, waardoor de maandlast wellicht te zwaar wordt. Om betalingsproblemen te voorkomen, zijn er verzekeringen verkrijgbaar die de maandlast gaan betalen op het moment dat uw inkomen achteruit gaat als gevolg van onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of langdurige ziekte.

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak om uw mogelijkheden door te nemen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Doorlopend krediet

Een zeer flexibele manier van lenen is het doorlopend krediet. Deze leenvorm is uitermate geschikt voor mensen die voorziene en onvoorziene pieken in hun uitgaven willen opvangen. Van tevoren wordt een kredietlimiet en een termijnbedrag met u afgesproken. Meestal is het termijnbedrag 1 of 1,5 % van de kredietlimiet, maar ook andere bedragen zijn mogelijk. Tot het afgesproken kredietlimiet kunt u onbeperkt geld opnemen en aflossen. Zo hebt u altijd een financiële reserve. Bovendien kunt u ook extra aflossen als u dat beter uitkomt. Ook bij een doorlopend krediet komt er een moment dat u de lening in zijn geheel dient af te lossen. Bij de keuze voor een doorlopend krediet is het belangrijk om hier bij stil te staan.

Een doorlopend krediet is GESCHIKT als er een regelmatig terugkerende geldbehoefte is en u tussen de 21 en 60 jaar bent.

Een doorlopend krediet is MINDER GESCHIKT als er behoefte is aan zekerheid over een vaste looptijd, een vaste rente en derhalve een vast maandbedrag.

Voor relaties tussen de 60 en 65 jaar bieden wij uitstekende mogelijkheden om een verantwoorde lening aan te gaan. Zo is het PLUSKREDIET bijvoorbeeld een mooie aanvulling op het doorlopend krediet voor 60-plussers die nog volop willen genieten van de dingen waar ze altijd al van droomden. Met als kenmerken: Pluskrediet aangaan tussen 60- en 65 jaar. Van 66e jaar in maandelijkse termijnen afbouwen van de lening, zodat op 74-jarige leeftijd het krediet volledig is afgelost. Tot de afgesproken limiet kunt u onbeperkt geld opnemen. Het minimale kredietlimiet bedraagt € 5.000,00, het maximum € 50.000,00

Persoonlijke lening / aflopend krediet

Denkt u na over een verbouwing in uw woning, zoals een aanbouw, een dakkapel, een nieuwe keuken of de aanschaf van een auto of caravan? Dan is een aflopend krediet iets voor u. Deze kredietvorm wordt vaak gebruikt om productaankopen te financieren waarbij de gehele koopsom in één keer moet worden voldaan. Voor een aflopend krediet betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een vaste looptijd. U weet dan van tevoren waar u aan toe bent. Voor alle vormen van aflopend krediet gelden deze eigenschappen.

In deze rubriek leest u alles over de verschillende vormen van aflopend krediet.

Persoonlijke lening

U kunt een bedrag lenen van minimaal € 5.000,00 en maximaal € 75.000,00 dat u in 6 – 120 maanden terugbetaalt. Een persoonlijke lening dient u voor uw 68e levensjaar te hebben beëindigd. Een langer durende looptijd, tot 180 maanden, is ook mogelijk. Dat kan nuttig zijn bij b.v. een verbouwing, aankoop keuken of boot.

Seniorenlening

Dit is eigenlijk een persoonlijke lening, speciaal ontwikkeld voor oudere relaties.
Naast de gebruikelijke voorwaarden zijn er voor een seniorenlening aanvullende voorwaarden zoals:

  • Het maximale kredietbedrag is € 12.500,00.
  • U mag niet ouder zijn dan 68 jaar bij het tot stand komen van de overeenkomst
  • De maximale looptijd van de lening is 72 maanden
  • De overeenkomst moet zijn beëindigd wanneer u 72 of 74 jaar wordt, afhankelijk van de geldverstrekker.

Dit is een object gebonden financieringsvorm. De hoogte van het kredietbedrag is afhankelijk van de aanschafprijs van het object. De looptijd van de lening dient te zijn afgestemd op de gebruiksduur van het object. Bij huurkoop is dat vaak een auto. Om de maandtermijn te verlagen kunt u kiezen voor een slottermijn. Die slottermijn dient dan met de laatste maandbetaling ineens te worden voldaan. Het minimale kredietbedrag is € 5.000,00 en de lening kan in 6 tot maximaal 72 maanden worden afgelost.
Tijdens de looptijd bent u economisch eigenaar van het object en heeft u het genot ervan. Vanwege het onderpand geldt bij huurkoop in principe geen eindleeftijd waarop het contract beëindigd moet zijn.

Is een kredietvorm op basis van Huurkoop, waarbij een vast bedrag wordt geleend. Dat kan het totale aankoopbedrag zijn of een gedeelte daarvan als er bijvoorbeeld een inruil is of aanbetaling. Ook hier wordt het geleende bedrag in gelijke maandelijkse termijnen terugbetaald over een vooraf afgesproken looptijd. U bent economisch eigenaar, heeft het genot van het object en niet de fiscale bijtelling, zoals bij zakelijke operationele lease.

Woz krediet

Wist u dat u als huiseigenaar korting kunt krijgen als u een krediet afsluit? Speciaal voor eigenwoningbezitters is er een aantrekkelijke aanbieding: Het Woning Voordeel Krediet, ook wel WOZ Krediet genoemd. Uw eigen huis vormt het onderpand voor de lening en levert een aantrekkelijke rentekorting op. Het Woning Voordeel Krediet is een goed alternatief voor een tweede hypotheek. Bij het afsluiten hoeft u niet naar de notaris en u hoeft óók geen taxatiekosten te betalen. U kunt het opgenomen bedrag vrij besteden, bijvoorbeeld voor de aankoop van duurzame goederen of om een bestaande lening af te lossen. Alleen voor bestedingen betreffende aankoop of verbouwing van de woning is de rente aftrekbaar, echter alleen in de vorm van een persoonlijke lening. Onder bepaalde voorwaarden is alleen rente betalen mogelijk.

Vorm van doorlopend krediet

Het Woning Voordeel Krediet is een variant van het doorlopend krediet. U mag dus tot de afgesproken limiet onbeperkt geld opnemen. Het bedrag dat u hebt afgelost, kunt u weer opnemen tot aan uw limiet. Op die manier hebt u altijd geld achter de hand.

Geschikt indien

  • in bezit van een eigen woning
  • een regelmatig terugkerende geldbehoefte
  • leeftijd minimaal 21 en maximaal 60 jaar

Minder geschikt indien:

  • behoefte is aan zekerheid omtrent een vaste looptijd, een vaste rente en derhalve een vast maandbedrag.

Verantwoord krediet maximum

Voor u als particulier is het zeer belangrijk om vooraf vast te stellen wat u kunt lenen. Als u geld leent, gaat u maandelijks rente en aflossing betalen voor het geleende geld. Het is dus belangrijk dat u de maandelijkse lasten voor dit krediet goed kunt betalen, zonder dat uw netto besteedbaar bedrag voor wonen, eten, drinken, leven en sparen in gevaar komt.

Hiernaast kunt u berekenen, wat voor u een verantwoord leenbedrag is.

Met de gegevens die wij van u ontvangen, berekenen wij tevens wat voor u de financiële risico’s zijn als uw inkomen (deels) wegvalt door arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en/of overlijden. De overheid trekt zich steeds verder terug, waardoor het afdekken van deze risico’s op ‘uw eigen bordje’ terechtkomen. Als u weet wat de financiële risico’s zijn en wat het kost om u tegen deze risico’s te verzekeren, kunt u een keuze maken of u dit risico wilt lopen, of dat u een verzekering afsluit om het financieel risico zoveel mogelijk te beperken.


Sinds 2004 hebben wij voor veel mensen al een consumptieve lening geregeld. Wij zoeken altijd naar de voor u goedkoopste aanbieding! Dit geldt zowel voor een nieuwe lening als herfinanciering van een bestaande lening met als doel lagere maandlasten. En het leukste is, wij sturen u geen factuur, want de aanbieder betaalt ons. Het is dus altijd lonend om ons een vrijblijvend voorstel te vragen. Het kost u niks en kan u alleen een besparing opleveren.