Als senior nog een hypotheek afsluiten? Dat kan!

Aankondiging, Hypotheken

Elke levensfase heeft andere woonwensen en – eisen. Dat geldt voor jongeren, maar zeker ook voor 57-plussers. Toch gaan hypotheekverstrekkers zorgvuldiger te werk als het gaat om het verhogen van bestaande of afsluiten van een nieuwe hypotheek. Reden: het pensioeninkomen is vaak lager. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden. Wilt u weten welke?

Waar jongeren denken aan uitbreiding van hun huidige woning in verband met gezinsuitbreiding, spelen bij senioren heel andere vraagstukken een rol. Het vizier is gericht op aanpassingen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Sommige 57-plussers denken aan een seniorenwoning of verkoop van de huidige woning om de overwaarde te verzilveren. Na uw pensionering is er immers nog een leven.

Lager toekomstig inkomen
Geldverstrekkers houden bij 57-plussers rekening met de hoogte van het toekomstig inkomen. Dat is over het algemeen lager dan tijdens uw werkzaam leven, waardoor u minder kunt lenen. Bovendien vragen sommige banken om nieuwe leningen versneld af te lossen. Dat voelt u meteen in uw portemonnee.

Aan de andere kant bewegen geldverstrekkers ook mee met de veranderende 57-plus-hypotheekmarkt. Onder meer bij de NHG (Nationale Hypotheek Garantie), overwaarde en met een Blijvers- of Verzilverlening. Voor het gemak zetten we de mogelijkheden op een rij.

Soepeler beleid

Inmiddels waait er een andere wind in hypotheekland en zijn veel geldverstrekkers soepeler met een lening voor 57-plussers. Enkele geldverstrekkers hebben zelfs speciale leningen voor ouderen ontwikkeld. Deze hypotheken sluiten naadloos aan bij de wensen en de levenssituatie van senioren. Wilt u meer weten over deze speciale hypotheek, neem dan contact met ons op.

Welkome aanvulling pensioen

De jonge mensen van toen zijn de senioren van vandaag. Hun koopwoningen zijn inmiddels flink in waarde gestegen. Ook zijn de hypotheken grotendeels afgelost, waardoor er in veel gevallen een flinke overwaarde is opgebouwd. Zeker als er tussentijds nog eens extra is afgelost. De overwaarde mag u gebruiken als – zeer welkome – aanvulling op uw pensioen of om uw woning levensbestendig te maken.

Aangepaste NHG-toets

Senioren die een huis kopen krijgen een aangepaste toets voor de NHG. Uitgangspunt daarbij zijn de werkelijke lasten. Daarnaast mag de koopwoning niet duurder zijn dan 325.000 euro (norm: 2021). Ook moet rente voor de hypotheek voor twintig jaar worden vastgezet. Bovendien moeten uw nieuwe maandlasten lager uitvallen dan de oude. De aangepaste NHG-toets is alleen van toepassing als u verhuist naar een andere woning.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het verzorgen van hypotheken voor senioren. Of u nu 57 jaar bent of 99 wij hebben vast een oplossing. Meer weten?

Bel voor een afspraak naar 0318 51 55 55 of stuur een e-mail naar info@cvshypotheken.nl zodat wij contact met u op kunnen nemen.

CVS Hypotheken
Sportweg 20
3921 DP ELST (UT)

 


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl