Deze waterschades vergoedt de verzekering

Aankondiging, Hypotheken

Door een verstopping onder het aanrecht stroomt het water de kamer in, een lekkage aan de wasmachine of door losliggende dakpannen stroomt het regenwater naar binnen. Een inboedel- of opstalverzekering dekt doorgaans de gevolgen van de waterschade. Maar niet alle schades worden vergoed. Welke waterschade dekt uw verzekering wel en welke niet?

In de top drie van schades in huis staat de waterschade zonder twijfel op één. Over het algemeen duurt het enige tijd voordat een lekkage wordt ontdekt. Als de houten vloer bol gaat staan of het water van de eerste verdieping naar beneden stroomt, is het vaak al te laat. Daardoor zijn de gevolgen vaak groter dan gedacht.

Verzekeringspakket

Veel mensen hebben al een inboedel- en/of een opstalverzekering in hun pakket zitten. Met deze verzekeringen zijn doorgaans de gevolgen van waterschade gedekt. Voor mensen met een eigen huis is het raadzaam om beide verzekeringen in hun verzekeringspakket op te nemen. De opstalverzekering dekt namelijk ook de schade aan uw huis. Voor een huurder is een inboedelverzekering voldoende.

Wat vergoeden verzekeraars?

Vaak vergoeden de verzekeraars:
– Schade door regenwater dat via het dak naar binnen is gekomen;
– Schade door een kapot aquarium of een lekkend waterbed;
– Schade door een gesprongen waterleiding.

Er zijn wel bepaalde spelregels. Is er sprake van waterschade door een leidingbreuk dan wordt het opsporen van de breuk wel vergoed. Het herstel van de leiding is vaak voor eigen rekening.

Inboedel- en opstalverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Neem voor een goed advies of een overzicht van welke waterschades wel of niet zijn gedekt, contact met ons op.

Extreme weersomstandigheden

Ons klimaat is in rap tempo aan verandering onderhevig. Hete en droge zomers worden afgewisseld met perioden van hevige regenval. Het rioleringssysteem slaagt er dan niet altijd meer in om het vele regenwater af te voeren. Daardoor ontstaat steeds vaker waterschade. Deze schade is echter alleen gedekt bij een uitgebreide verzekering. Sommige verzekeraars hebben bovendien een eigen risico in hun voorwaarden opgenomen.

Gevolgschade

Bij het bepalen van de schade beoordeelt een verzekeraar of de schade onvoorzien is en bekijkt of het om een gevolgschade gaat. Was de dakgoot wel goed onderhouden? Ontbraken er dakpannen? Of stonden de deuren en ramen wagenwijd open? In die gevallen wordt de schade niet vergoed.  Ook waterschade door dijkdoorbraken of overstromingen van rivieren valt bij de meeste inboedel- en opstalverzekeringen niet onder de dekking.

Zo voorkomt u waterschade:

  • Laat de waterleidinginstallatie elk jaar controleren door een vakman.
  • Check het huis en dak regelmatig op beginnende lekkages of kapotte dakpannen.
  • Pak bij voorspelde vorst uw waterleidingen en buitenkranen in met isolatiemateriaal en sluit buitenkranen af.

Er is een breed scala aan inboedel- en opstalverzekeringen. Wilt u een goed advies of weten welke waterschades wel of niet zijn gedekt, neem dan contact met ons op. Wij hebben binnen ons netwerk meerdere verzekeringstussenpersonen die u hierbij zeer goed van dienst kunnen zijn.

CVS Hypotheken
Sportweg 20
3921 DP ELST (UT)
0318-515555
Stuur mij een mail


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl