Een botsing met uw auto?

Aankondiging, Hypotheken

Het kan iedereen gebeuren. Een botsing met een andere auto. Gelukkig is het bij blikschade gebleven. Na de botsing moet u als WA-verzekerde zelf aan de slag. Een tijdrovende klus. Sinds 1 juli is dat een stuk eenvoudiger. Wilt u weten wat er is veranderd?

‘Gelukkig is het maar blikschade’. Het is een van de meest gehoorde opmerkingen na een botsing tussen een auto en een andere weggebruiker. Het heeft iets van opluchting, niet wetende dat er nog een flinke nasleep zou volgen. Na het ongeval moesten WA-verzekerden zelf aan de slag: bewijzen verzamelen en de tegenpartij aansprakelijk stellen en de schade zien te verhalen.

Dat is verleden tijd. Heeft u een autoverzekering met een WA- of WA-beperkt cascodekking dan handelt de verzekeraar dit nu af met de tegenpartij. Bij all riskverzekerden was dit altijd al het geval.

De directe schade-afhandeling is in principe per 1 juli ingegaan. Als het goed is stappen vanaf 1 oktober alle verzekeraars over naar deze procedure voor autobezitters met een particuliere autoverzekering. Wel is het zo dat de betrokken voertuigen op een Nederlands kenteken moeten staan. Ook moet de verzekeraar deelnemer zijn van deze manier van schadeafhandeling. Daarnaast geldt deze werkwijze niet voor letselschades.

Wat moet u doen?

Na een botsing tussen twee auto’s moet u de schade melden bij uw verzekeraar. Is er een dekking en is de andere partij (deels)aansprakelijk dan neemt de verzekeraar de schade in behandeling. Die neemt ook de regie over en is uw aanspreekpunt.

Nadat de schade aan uw auto is vastgesteld, wordt het schadebedrag uitgekeerd. Daarna wordt de schade verhaald bij de aansprakelijke partij. Deze procedure was bij all riskverzekerden al bekend.

Voordelen directe schadeafhandeling

  • De schade tussen twee auto’s wordt eenvoudiger en sneller afgehandeld.
  • U hoeft niet zelf te onderhandelen met de tegenpartij.
  • U meldt de schade ook bij ons en wij helpen u verder.

Wilt u meer weten over de directe schadeafhandeling en alle spelregels? Of welke partijen hier al aan meedoen? Neem dan contact met ons op.

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl