Een geschil? U staat zo voor de rechter

Aankondiging, Hypotheken

Verplicht opnemen van uw vakantiedagen? Een dreigend ontslag? Geschil met uw aannemer? Mogen reiskosten worden stopgezet bij thuiswerk? Een geschil is zo geboren en voor u het weet staat u voor de rechter. De advocaat- en proceskosten zijn niet gering. Hoe dekt u deze kosten?

Bij meningsverschillen of conflicten proberen alle partijen er doorgaans eerst ‘samen uit te komen’. Lukt dat niet dan moet uiteindelijk een rechter het oordeel vellen. In dat geval is het raadzaam om iemand met verstand van zaken in te schakelen. Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische hulp.

Juridische hulp
Het woord rechtsbijstandverzekering zegt het al: bij conflicten kunt u via uw verzekering juridische hulp krijgen. Er wordt geen geld uitgekeerd, maar een jurist van de  rechtsbijstandverzekering staat u bij. Ook de proceskosten en het inhuren van deskundigen of advocaten zijn hierbij gedekt.

Coronavraagstukken
Deskundigen van verzekeraars buigen zich tegenwoordig steeds meer over juridische vraagstukken die met corona te maken hebben. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over werk en inkomen, verplicht verlof op nemen, geannuleerde reizen en vouchers.

Wachttijd
Wilt u hiervoor nog een rechtsbijstandsverzekering afsluiten, dan is dat vermoedelijk helaas niet mogelijk. Verzekeringsmaatschappijen verlenen geen juridische hulp bij ‘voorziene’ voorvallen. Heeft u wel een verzekering lopen dan zal de verzekeraar uw geval individueel bekijken, bijvoorbeeld als het gaat om een voor corona geboekte reis.

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering hanteert de verzekeraar ook een wachttijd. Dat houdt in dat u een bepaalde tijd moet wachten voordat u een geschil kunt claimen.

Keuze maken
Een rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende modules (bijv. inkomen of medisch) waaruit u een keuze kunt maken om juridisch bijgestaan te worden. Maar er zijn ook algemene gezinspolissen. Echtscheiding en ondernemersconflicten vallen niet onder de dekking van deze verzekering.

Eigen advocaat
Loopt een geschil uit op een rechtszaak dan bent u niet verplicht de advocaat van uw verzekering te nemen. U mag dan ook een eigen – vaak duurdere – advocaat nemen. Uiteraard met toestemming en in overleg met de verzekeraar. Regel dus in geen geval zelf een advocaat, maar ga altijd in overleg met ons of de verzekeraar. De juristen van verzekeraars zijn echter experts op verschillende rechtsgebieden en hebben vaak meer ervaring met bepaalde zaken.

Een eigen advocaat inschakelen is veel duurder dan een advocaat waarmee uw verzekeraar een contract heeft afgesloten. Bovendien is er in bepaalde gevallen een maximale vergoeding voor een externe advocaat in de verzekering opgenomen. De rest moet u dan zelf bijbetalen.

Meer weten
Wilt u weten welke rechtsbijstandsverzekering het beste past bij uw (gezins)situatie? Neem dan contact met ons op.

 

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl

 


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl