Een hypotheek voor ondernemers

Aankondiging, Hypotheken

Ondernemers lopen nog wel eens tegen moeilijkheden aan om een hypotheek te regelen. Maar er zijn zeker mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek als ondernemer.

Banken en ondernemers

Wat wij in de praktijk merken, is dat dit vaak komt doordat banken en ondernemers elkaar niet altijd begrijpen. Een bank is best bereid een hypotheek aan een ondernemer te verstrekken, maar zal daarbij zorgvuldig de risico’s afwegen. Waar een ondernemer vaak denkt dat het risico beperkt is, omdat hij bijvoorbeeld een lagere hypotheek heeft dan de marktwaarde van de woning. Echter is dat slechts één aspect waar de bank naar kijkt. 

Een groter aspect is dat de hypotheek nu en op de langere termijn betaalbaar moet zijn en ook moet blijven. Waar het personeel van de ondernemer de hypotheek vaak in zeer korte tijd voor elkaar heeft, duurt dat voor de ondernemer vaak een aantal weken langer. 

Het bepalen van de maximale hypotheek

Een ondernemer moet bijvoorbeeld zijn jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar verstrekken, waaruit de bank vervolgens een inkomen afleidt. De hypotheek die verstrekt wordt, moet passen bij dit inkomen. Tevens kijkt de bank naar de branche waarin de ondernemer actief is. Hoewel er hierbij absoluut niet op branche gediscrimineerd mag worden, zijn er helaas gevallen in de praktijk waarbij dit wel gebeurt. 

Privé en zakelijk scheiden

Je zult je als ondernemer af moeten vragen of het handig is om de bank die je zakelijk gebruikt ook te benaderen voor je privé hypotheek. Soms ontkom je daar niet aan, omdat die bank meer inzage heeft in je bedrijfsverleden. Hierdoor zijn zij soms bereid meer hypotheek te verstrekken dan een andere geldverstrekker. Maar als dat hogere bedrag niet noodzakelijk is, kan het verstandig zijn om zakelijk en privé gescheiden te houden. Je wilt immers voorkomen dat je privéwoning onderpand wordt voor jouw zakelijke lening.

Onafhankelijk advies

Omdat dit voor een ondernemer geen dagelijkse kost is, is het verstandig een professional in te schakelen om te helpen bij het realiseren van de hypotheek. Dat scheelt de ondernemer veel tijd en vermoedelijk veel ergernis. In de praktijk komt ook voor dat waar de ene bank de hypotheek niet wil verstrekken, een ander dit wel wil. Shoppen kan dus zeker lonen. Of je stapt direct naar een onafhankelijk intermediair die als jouw personal shopper kan fungeren. 

Kortom als ondernemer een hypotheek verkrijgen is vaak echt niet onmogelijk, maar het is verstandig je goed te laten informeren om zo tot de beste optie te komen.

Wil jij dat wij voor jou gaan shoppen?

Kom vrijblijvend op gesprek. Bij ons is een eerste kennismakingsgesprek altijd vrijblijvend en de kosten zijn voor onze rekening. 

Wij ontzorgen je graag, helpen op een persoonlijke wijze bij het realiseren van een hypotheek op maat en zijn onder andere gespecialiseerd in hypotheken voor ondernemers. Zien we je snel?

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl