Einde rentevastperiode? Dit zijn de nieuwe kansen!

Aankondiging, Hypotheken

Aan alles komt een einde. Zelfs aan de rentevastperiode van uw hypotheek. Bij uitstek de gelegenheid om uw financiële zaken eens onder de loep te nemen. Is het nieuwe aanbod van uw geldverstrekker wel zo aantrekkelijk? Wat hebben andere geldverstrekkers te bieden? Er zijn nóg meer mogelijkheden. Wilt u weten welke?

Loopt de rentevastperiode van uw hypotheek binnenkort af? Uw huidige geldverstrekker is verplicht om u ruim op tijd een nieuw voorstel te doen. Dat kan met de huidige – nog steeds lage – hypotheekrente best interessant zijn. Is dat het geval, dan heeft u een goede deal en kunt u ‘tekenen bij het kruisje’.

Onze ervaring leert echter dat het verstandig is om uw licht ook op te steken bij andere geldverstrekkers. Ook een langere looptijd kan bijvoorbeeld interessant zijn. Uw maandlasten staan dan voor langere tijd vast. Vraag sowieso uw geldverstrekker om voorstellen met verschillende looptijden.

Lagere maandlasten
Het einde van de rentevastperiode is voor veel huizenbezitters het startsein om hun maandlasten omlaag te brengen. De huidige hypotheekrente draagt daar al voor een groot gedeelte aan bij. Heeft u studerende kinderen of is uw huis hard aan een opknapbeurt toe? Met lagere maandlasten heeft u in ieder geval een zorg minder. Vergelijk de offerte daarom met het aanbod van andere aanbieders. Grote kans dat er een aantrekkelijk aanbod tussen zit dat nog beter past bij uw persoonlijke situatie.

Boetevrij overstappen

Aan het einde van de rentevastperiode kunt u in de meeste gevallen boetevrij overstappen naar een andere geldverstrekker. U kunt zelfs kiezen voor een andere hypotheekvorm, al kunnen daar wel kosten aan verbonden zijn. Extra aflossen met uw spaargeld, erfenis of een winnend lot in de loterij? Neem contact met ons op en samen kijken we naar uw boetevrije grens.

U mag uw huidige hypotheek altijd tussentijds oversluiten, ook als uw rentevastperiode nog niet is afgelopen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Bent u dat van plan, dan berekenen we samen met u of het voordelig is om uw hypotheek over te sluiten. Deze kosten moeten natuurlijk wel lager zijn dan het voordeel op uw maandlasten bij de nieuwe hypotheek.

Maatwerk

Een hypotheek afsluiten is geen invuloefening. Wij vinden dat uw hypotheek moet aansluiten bij uw persoonlijke situatie en wensen voor de toekomst. Het einde van uw rentevastperiode is daar een mooi moment voor.

Met ons advies bent u zeker van een hypotheek op maat.

 

CVS Hypotheken & Mevrouw De Hypotheekadviseur
Sportweg 20
3921 DP ELST (UT)
0318-515555
Stuur mij een mail


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl