Gaat u ook steeds vaker thuiswerken?

Aankondiging, Hypotheken

Steeds meer mensen werken thuis. Op die manier wordt de verspreiding van het coronavirus in de kiem gesmoord. Maar steeds meer bedrijven en werknemers zien ook de voordelen van thuiswerken. Maar wat als een glas limonade over de bedrijfslaptop gaat? Of uw kinderen vegen de telefoon van tafel? Wie vergoedt dan de schade?

Minder woon-werkverkeer, een hogere productiviteit, minder stress en het milieu vaart er ook nog eens wel bij. Het zijn voor veel medewerkers en werkgevers de voordelen van het thuiswerken. Natuurlijk zijn er ook nadelen (bijvoorbeeld het minder vaak zien van collega’s), maar thuiswerken is nu al bij veel bedrijven een blijvertje. En de arbodiensten draaien flink wat overuren om alle thuiswerkers een verantwoorde werkplek te geven.

De werkplek in huis wordt door uw werkgever voorzien van de nodige bedrijfsapparatuur. Een laptop of een desktop, een extra beeldscherm, een bureaustoel, een werktelefoon en mogelijk nog een tablet. Deze zaken worden normaal door uw werkgever verzekerd. Uw werkgever verwacht wel dat u goed omgaat met de geleende apparatuur.

Eigen spullen

Wellicht werkt u met uw eigen laptop of gebruikt u uw eigen smartphone voor uw werk. Deze spullen zijn doorgaans verzekerd via uw inboedelverzekering. De voorwaarden bij inboedelverzekeringen voor elektronica en smartphones zijn de laatste jaren flink aangepast. Zo wordt schade aan elektronica en smartphones thuis niet standaard vergoed. Vaak geldt een beperkte dekking, eigen risico of een maximumvergoeding (bijvoorbeeld afhankelijk van de leeftijd van uw smartphone).

Uitgebreide dekking

Heeft u een inboedelverzekering met een uitgebreide dekking? Dan wordt bij brand of diefstal in uw huis de beschadigde of verdwenen smartphone wel vergoed. Niet alle schades vallen onder deze uitgebreide dekking. Zo zijn schades als het gevolg van vallen, stoten of water niet gedekt.

Allrisk
Bij een allriskverzekering zijn deze schadegevallen (vallen, stoten of water) in uw woning ook niet overal meer gedekt. Vermissing of verlies valt in veel gevallen ook niet onder deze verzekering. Daarvoor kunt u – in sommige gevallen – nog een aanvullende module afsluiten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het eigen risico, maximale vergoedingen of een inboedelverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

 

CVS Hypotheken
Sportweg 20
3921 DP ELST (UT)
0318-515555
Stuur mij een mail


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl