Heb je recent verbouwd? Dit moet je weten

Aankondiging, Hypotheken

Het is belangrijk om veranderingen en verbeteringen aan je huis aan ons door te geven. De verzekeringsmaatschappij moet hier namelijk ook van op de hoogte zijn. Veranderingen en verbeteringen aan je huis hebben gevolgen voor je opstalverzekering. De opstalverzekering vergoedt samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm en inbraak.

Veranderingen doorgeven

De aanpassingen aan je huis hebben invloed op de dekking en de premie van je verzekering. Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij anderen moet je het handmatig doorgeven. Het is daarom belangrijk om hier goed naar te kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je dekking nodig hebt.

Premie

Een opstalverzekering is verplicht als je een huis koopt Het verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Veel mensen kijken er na het afsluiten van een verzekering niet meer naar om. Het is belangrijk om af en toe te kijken of de verzekering nog past bij je situatie. Het verzekerde bedrag in de opstalverzekering moet hetzelfde zijn als de waarde van je huis bij herbouw.

De mate van dekking bepaalt je premie. Je hebt keuze uit een brand-storm dekking, een uitgebreide dekking of allriskdekking. Schade bij of door brand, bliksem, water uit leidingen, storm en inbraak zijn veelal gedekt. Soms kan bijvoorbeeld ook schade door jezelf veroorzaakt gedekt zijn. Schade door achterstallig onderhoud en opzet wordt nooit vergoed.

Meer weten?

Wil je weten of jouw opstalverzekering nog past bij je huidige situatie? Of heb je een andere vraag over je opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact op ons op. We helpen je met een persoonlijk advies.

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl

Vele tevreden klanten gingen u voor, onderstaand vindt u een aantal reviews van tevreden klanten.

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl