Het buitenleven begint weer!

Verzekeringen

Kijk jij ook zo uit naar het buitenleven? Lekker buiten eten en genieten van lange avonden in je loungeset. Ook de aankleding is belangrijk, een mooie spiegel aan de muur of een kleurrijk tuinkleed zorgen voor een fijne sfeer in je tuin. Eventueel zelfs een terrasverwarmer om ’s avonds nog wat langer buiten te kunnen zitten.

Steeds meer mensen gaan voor luxe in de tuin of op het balkon. De waarde van alle spullen kan snel oplopen. Wat als je spullen gestolen worden of beschadigd raken door extreem weer? Het is belangrijk om een passende verzekering af te sluiten.

Diefstal of kwaadwillige beschadiging

Regulier tuinmeubilair, tuingereedschap en andere tuinspullen zoals parasols en verlichting zijn meestal via de inboedelverzekering verzekerd tegen diefstal of kwaadwillige beschadiging. Er moet daarbij sprake zijn van braaksporen. Als je tuinmeubilair opzettelijk is beschadigd, moet je aan kunnen tonen dat de dader ten onrechte je tuin is binnengedrongen. Daarom is het belangrijk om de tuin altijd goed af te sluiten.

De exacte voorwaarden voor dekking vanuit de inboedelverzekering kunnen per verzekeraar verschillen. Zo werken sommige verzekeraars met een eigen risico of een maximale vergoeding. Heb je dure spullen zoals een luxe tuinset, kijk dan goed of de voorwaarden passend zijn.

Spullen in de schuur

Er zijn ook spullen die niet onder de dekking van de inboedelverzekering vallen. Zo zien veel verzekeraars een barbecue en een fiets niet als tuinmeubilair. Worden deze spullen uit je tuin gestolen, dan wordt dat vaak niet vergoed. De dekking bij diefstal geldt wel wanneer de spullen in een afgesloten schuur of garage stonden.

Schade door het weer

Schade aan het tuinmeubilair door het weer, bijvoorbeeld een fikse hagelbui of storm, vallen vaak niet onder de dekking van een inboedelverzekering.

Spullen die niet in je tuin horen zijn niet verzekerd

En hoe zit het met de dekking van spullen die je normaal binnenshuis gebruikt? Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of laptop. Worden deze spullen op een zomeravond van je tuintafel gestolen, dan valt dat niet onder de dekking. Laat je waardevolle spullen daarom niet onbewaakt achter.

Meer weten?

Wil je weten of jouw inboedelverzekering nog past bij de huidige situatie? Of heb je een andere vraag over de inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Bron: IntoM

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl