Het nieuwe regeerakkoord

Aankondiging, Hypotheken

Het credo voor de komende kabinetsperiode wordt: ‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’. De leden van het nieuwe kabinet hebben een handtekening gezet onder een nieuw regeerakkoord. Daarin is onder meer plaats voor wonen, klimaat en zorg. Hieronder zetten we enkele plannen van het nieuwe kabinet op een rij. 

Nieuwe woningen

De verhuurderheffing wordt afgeschaft. Dit is een belasting die woningcorporaties met meer dan vijftig sociale huurwoningen sinds 2013 moesten afdragen over de waarde van hun woningbezit. Een doorn in het oog van de corporaties die dit geld niet konden gebruiken voor het bouwen van nieuwe woningen of het renoveren van woningen.

De nieuwe coalitie wil goede afspraken maken met corporaties over het bouwen van flexwoningen, betaalbare huurwoningen, renovatie, verduurzaming en meer leefbaarheid.

Jubelton

De zogenoemde ‘jubelton’ wordt in 2024 geschrapt. Bij de ‘jubelton’ mag u in 2022 een bedrag van 106.671 euro schenken zonder dat hierover belasting is verschuldigd. Het bedrag moet gebruikt worden voor de aankoop van een woning of het verbouwen ervan. De ontvanger van de ‘jubelton’ moet tussen de 18 en 40 jaar oud zijn.

Isoleren

Het nieuwe kabinet zet hoog in op klimaatmaatregelen. Met een Nationaal Isolatieprogramma moeten slecht geïsoleerde woningen versneld worden geïsoleerd. Woningcorporaties en burgers worden hiervoor actief benaderd om hiermee aan de slag te gaan. Voor huishoudens met een laag- en middeninkomen is er financiële hulp. Met subsidie wil de overheid tevens bereiken dat veel mensen hybride warmtepompen aanschaffen.

Zorg

De regering wil de totale uitgaven in de zorg gaan beperken. De groei wordt structureel met 4,5 miljard euro afgeremd.

Het eigen risico voor de zorgverzekering staat op 385 euro. Dit bedrag was de afgelopen jaren bevroren en zou eventueel weer gaan stijgen. De Tweede Kamer stak hier echter een stokje voor.

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl