Is uw mailadres gestolen?

Aankondiging, Hypotheken

Cybercriminaliteit. De politie heeft haar handen vol aan het bestrijden ervan. Inbraken in computers of computernetwerken is – ondanks alle opsporingssuccessen – nog steeds dagelijkse kost. Zijn uw gegevens nog veilig? Controleer daarom regelmatig uw e-mailadres. Hoe u dat doet?

Specialistische politie-eenheden hebben de afgelopen periode opnieuw softwarerobots opgespoord en ontmanteld. Deze zogeheten botnets breken in op computers om onder meer e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen. De gelegenheid maakt immers de dief!

Check op website

De politie neemt bij de ontmanteling van zo’n netwerk de gestolen gegevens in beslag.
Inmiddels heeft de politie tienduizenden e-mailadressen in bezit die gebruikt zijn bij cybercriminaliteit. Mogelijk zitten uw gegevens hier ook tussen? Op een speciale website kunt u checken of ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden in deze database voorkomen. Het is goed mogelijk dat deze gegevens inmiddels zijn doorverkocht aan criminelen.

Belangrijke tips
Hoe werkt deze database? Vul op deze website van de politie uw e-mailadres in en ontvang een bericht als uw persoonlijke gegevens zijn misbruikt door criminelen. U krijgt ook belangrijke tips over wat te doen bij misbruik van gegevens. Deze check geldt alleen voor gegevens die door de politie in beslag zijn genomen.

Wees op uw hoede

Wees op uw hoede en blijf alert. Het oprollen van een crimineel cybernetwerk houdt namelijk niet in dat gegevens veilig zijn. Het doorverkopen van deze gegevens aan andere criminelen gebeurt nog dagelijks. Volgens de politie is het daarom ook verstandig om uw gegevens ook te checken op de website haveibeenpwnd.com.

 

Wachtwoord

Naast een e-mailadres hebben cyberdieven vaak nog een wachtwoord nodig. Gebruik daarom voor iedere website en App een ander wachtwoord. Verander deze regelmatig, dat scheelt in ieder geval een hoop ellende.

 

 

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl