Kan iemand van 67, 80 of 90 jaar een hypotheek krijgen? Jazeker!

Veel mensen zijn van mening, dat wanneer de AOW gerechtigde leeftijd wordt behaald, er geen mogelijkheden meer zijn om een hypotheek te krijgen. Niets is minder waar!

De leeftijd speelt nauwelijks een rol in dit proces. Er wordt gekeken naar het inkomen dat afkomstig kan zijn uit bijvoorbeeld AOW, pensioen, lijfrente etc. Tevens speelt de woningwaarde een grote rol. 

Einde rentevast periode of einde looptijd van de hypotheek 

Komt het einde van de rentevast periode in zicht, verdiept u zich dan tijdig in de mogelijkheden. Immers, voor iemand van 90 jaar is het wellicht niet zo handig om de rente 15 jaar vast te zetten. 

Hoe lang dan wel? U zou het af kunnen laten hangen van de woon verwachting. Blijft u hier nog lang wonen of voorziet u de gang naar een (huur) appartement met verzorging binnen enkele jaren. Dan is het misschien verstandig de rente niet meer zo lang vast te zetten, bijvoorbeeld variabel of voor 1 of 5 jaar vast.

Bereikt de hypotheek de einddatum, dan is er werk aan de winkel. Wilt en kunt u de hypotheek aflossen, of juist niet? In dat laatste geval, is het aan te bevelen de hypotheek te laten verlengen of indien dat niet kan, de hypotheek over te sluiten. Er kan dan weer voor een looptijd van 30 jaar gekozen worden, en de rente kan zolang worden vastgezet als gewenst. Er zijn zelfs mogelijkheden te kiezen voor een looptijd en rente tot de verkoop van het onderpand, ook als dat nog langer dan 30 jaar duurt. 

Hypotheek verhogen voor ander gebruik dan de woning

Heeft u veel overwaarde? Dat horen we veel. “Ik bezit genoeg, maar het zit in de stenen”. Dat geld kan er in veel gevallen deels uit gehaald worden. Natuurlijk zitten er voorwaarden aan, maar er zijn best veel mogelijkheden. Meer dan u vermoedelijk verwacht. Ook wanneer u wilt verhogen voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto, een schenking aan een kind, ziektekosten of andere onvoorziene uitgaven. Of gewoon een extra appeltje voor de dorst om nog eens een leuke vakantie te bekostigen. Het kan allemaal.

Het is wel verstandig een adviseur te raadplegen met ervaring. Niet alle adviseurs geven veelvuldig advies aan senioren, het is ook een ‘vak apart’. Maar een expert weet dat er veel mogelijkheden zijn en kan zeker helpen. 

Kortom de leeftijd hoeft geen beperking te zijn om een hypotheek aan te vragen. 

Vragen of interesse? 

Kom vrijblijvend op gesprek. Bij ons is een eerste kennismakingsgesprek altijd vrijblijvend en de kosten zijn voor onze rekening. 

Wij ontzorgen u graag, helpen op een persoonlijke wijze bij het realiseren van een hypotheek op maat en zijn onder andere gespecialiseerd in hypotheken voor senioren. Zien we u snel?

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl