Kunt u na uw 67e nog een hypotheek krijgen?

Senioren hypotheek

Ja, dat kan zeker!

Veel mensen zijn van mening, dat wanneer u de AOW gerechtigde leeftijd hebt, 70, 80 of 90 jaar bent, er geen mogelijkheid meer is om een hypotheek te krijgen. Niets is minder waar. 

De leeftijd speelt nauwelijks een rol in dit proces. Wel is de waarde van de woning en de hypotheek die er momenteel op rust van belang. En er wordt gekeken naar het inkomen dat afkomstig kan zijn uit bijvoorbeeld AOW, pensioen, lijfrente etc. Inkomen uit betaalde arbeid of salaris uit een eigen BV telt niet meer mee. 

Einde rentevast periode 
Aan het einde van de rentevast periode is het vaak mogelijk kosteloos de rente te veranderen en de hypotheek deels of volledig af te lossen. 
Bereikt uw hypotheek over niet al te lange tijd het einde van de rentevast periode. Dan is dit een geweldig moment om u te verdiepen in alle mogelijkheden. 
Wilt u alleen de rente veranderen? Dan is het verstandig na te denken over de toekomst. U zou de keuze voor een nieuwe rente vast periode af kunnen laten hangen van de woon verwachting en/of uw gezondheid. Blijft u hier nog jaren zelfstandig wonen en verkeerd u in een goede gezondheid? Dan is een langere rentevast periode zo gek nog niet. Maar denkt u binnen niet al te lange tijd te verhuizen naar een huursituatie al dan niet met verzorging, of heeft u inmiddels een zodanige leeftijd bereikt dat 10 jaar vooruit kijken wel erg lang is, dan is het de overweging waard de rente korter vast te zetten. 

Einde looptijd van de hypotheek
Bereikt de hypotheek de einddatum en kunt of wilt u deze niet aflossen? Dan kunt u een verzoek indienen of de huidige hypotheek verlengd kan worden. U moet (als verlengen kan) dan wel een nieuwe rente en rente vast periode kiezen. 
Vaker kiest men ervoor de hypotheek over te sluiten. U kunt dan weer voor een looptijd van 30 jaar kiezen, en de rente kunt u zo lang of zo kort vastzetten als u maar wilt. Er zijn zelfs mogelijkheden, waarbij u niet hoeft te kiezen voor een looptijd van de rente. De rente blijft ongewijzigd tot uw overlijden en de daarop volgende verkoop van het onderpand, ook als dat nog langer dan 30 jaar duurt. 

Hypotheek verhogen voor ander gebruik dan de woning
Heeft u veel overwaarde? Dat is goed nieuws, want we kunnen dat deels te gelde maken. Natuurlijk zitten er voorwaarden aan, maar er zijn best veel mogelijkheden. 
Vaak meer dan u nu denkt. Het is wel verstandig een hypotheekadviseur te raadplegen met ervaring op dit gebied. Niet alle adviseurs geven veelvuldig advies aan senioren, het is ook een ‘vak apart’. 
Je kiest ook liever een chirurg die de operatie die u moet ondergaan wekelijks uitvoert in plaats van 1 keer per jaar. Zo werkt dat ook hier. Een adviseur die met grote regelmaat senioren bij staat bij het verkrijgen van een hypotheek kent het klappen van de zweep. 
U kunt de hypotheek ook aanvragen of verhogen voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto, boot,  een schenking aan een kind of kinderen, of gewoon een extra appeltje voor de dorst om nog eens een leuke vakantie te kunnen bekostigen of juist voor onvoorziene uitgaven. 

Kortom uw leeftijd hoeft geen beperking te zijn om een hypotheek aan te vragen.

Gelukkig weten steeds meer gepensioneerden ons te vinden. De afgelopen jaren hebben wij veel senioren voorzien van een nieuwe, passende hypotheek. En – niet geheel onbelangrijk – blij gemaakt met lage maandlasten én hebben we als dat gewenst was, een extra geldbedrag ‘geregeld’ om vrij te besteden. Heeft u interesse? Bel ons direct via 0318-515555 om uw mogelijkheden te bespreken.

Interesse?

Kom vrijblijvend (online) op gesprek. Bij ons is een eerste kennismakingsgesprek altijd vrijblijvend en de kosten zijn voor onze rekening. Wij ontzorgen u graag en helpen u op een persoonlijke wijze. Uw wensen vertalen wij naar een passende hypotheek. Want op ieder potje past een dekseltje, maar geen potje is hetzelfde. Daarom willen wij u van advies dienen én begeleiden wij u tot aan de notaris. Maar ook daarna staan we voor u klaar en beheren wij uw hypotheek met zorg. Eén telefoontje of e-mailtje en de afspraak is gemaakt!

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl

Vele tevreden senioren gingen u voor, onderstaand vindt u een aantal reviews van tevreden 67+ ‘ers.

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl