Lagere premies overlijdensrisicoverzekering

Aankondiging, Hypotheken

In veel verzekeringsmappen is plek ingeruimd voor een overlijdensrisicoverzekering. Veel mensen hebben er een, soms in combinatie met hun hypotheek. Doorlopend en vaak met een hoge premie. Maar de premies dalen tegenwoordig flink. Dat geeft mogelijkheden. Welke?

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiële gevolgen van een overlijden op te vangen. Doorgaans sluit u een dergelijke verzekering af voor een langere periode. Bovendien worden de premies automatisch afgeschreven.

Veel mensen verliezen een overlijdensrisicoverzekering dan ook uit het oog. Terwijl verzekeraars de afgelopen jaren verzekeringen tegen veel lagere premies aanbieden. Overstappen naar een goedkopere verzekering is dan ook een interessante mogelijkheid.

Voorwaarden en kosten
Wilt u overstappen, laat u dan goed informeren. Aan het oversluiten naar een andere verzekeraar zijn namelijk vaak kosten verbonden. Bovendien verschillen de voorwaarden en acceptatiecriteria per verzekeraar. In het slechtste geval moet u opnieuw door de medische molen of een medische checklist invullen.

Overstappen? Vraag advies!
Overstappen lijkt een fluitje van een cent. Toch is het raadzaam om eerst ons om advies te vragen. Is uw overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan uw hypotheek, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat ook uw nieuwe verzekering aanhaakt bij uw lopende hypotheek. Dat gebeurt niet vanzelf. Vraag ons daarom altijd om advies.

Geen verplichting
Vanaf dit jaar is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Sinds 2018 geldt voor een nieuwe hypotheek deze verplichting al niet meer.

Deze verzekering opzeggen of loskoppelen van uw lopende NHG-hypotheek? Het is een keuze, maar laat u goed adviseren. U wilt uw nabestaanden toch niet confronteren met onverwachte financiële verrassingen?

Persoonlijk en passend

Uw toekomstwensen en persoonlijke situatie zijn het uitgangspunt van ons advies. Het draait immers om de menselijke maat. Dat vraagt om een passende overlijdensrisicoverzekering. Goede voorwaarden en mogelijk een lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies? Neem dan gerust contact met me op.

C.M. van Schuppen

CVS Hypotheken & Mevrouw De Hypotheekadviseur
Sportweg 20
3921 DP ELST (UT)
0318-515555
Stuur mij een mail


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl