Overstappen naar een goedkopere overlijdensrisicoverzekering?

Aankondiging, Hypotheken

In de verzekeringsmap van veel Nederlandse huishoudens zit in een overlijdensrisicoverzekering. Veelal gelijktijdig afgesloten met een hypotheek. Niemand wil zijn nabestaanden immers opzadelen met extra kosten. De premies van deze verzekeringen zijn inmiddels fors gedaald. Is overstappen naar een goedkopere variant een optie?

Met een overlijdensrisicoverzekering vangt u (een deel) van de financiële gevolgen van een overlijden op. Bijvoorbeeld door een deel van uw hypotheek af te lossen. Of om extra kosten voor kinderopvang en het weggevallen van een salaris te compenseren. Hierdoor komen uw nabestaanden niet in financiële problemen.

Onder de loep genomen
Gelukkig hebben veel mensen al een dergelijke verzekering afgesloten. Echter voor een langere periode. De premies worden automatisch afgeschreven en de verzekering verdwijnt uit het blikveld. Verzekeraars hebben in de afgelopen periode hun overlijdensrisicoverzekeringen onder de loep genomen. Deze verzekeringen worden nu aangeboden tegen veel lagere premies. Veel mensen stapten al over naar een goedkopere verzekering.

Kan ik zomaar overstappen?

Het antwoord op deze vraag is ‘nee’. Op de eerste plaats zijn er vaak kosten aan verbonden als u overstapt naar een andere verzekeraar. Ook verschillen de voorwaarden en de acceptatiecriteria per verzekeraar. Het kan zijn dat een verzekeraar eerst om een nieuwe medische keuring vraagt. Of dat u een actuele medische checklist aanlevert.

Vraag eerst advies
Loop daarom niet te hard van stapel. Denkt u erover om over te stappen naar een andere aanbieder van een overlijdensrisicoverzekering? Vraag ons dan eerst om advies. Zeker als uw verzekering is gekoppeld aan uw huidige hypotheek. Het is de bedoeling dat de nieuwe verzekeraar dat ook doet. Het is sowieso raadzaam om u te laten adviseren, want ook de voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Opzeggen of loskoppelen
Heeft u een huis met een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie)? Dan is een overlijdensrisicoverzekering sinds 2020 niet meer verplicht. Voor nieuwe hypotheken die sinds 2018 zijn afgesloten met NHG was die verplichting er al niet meer. Wat te doen met deze verzekering? Opzeggen of loskoppelen? Wij adviseren u graag bij deze keuze.

Even snel een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is niet verstandig. Wij zijn van mening dat deze verzekering moet aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Bovendien bekijken we de voorwaarden en de mogelijkheid voor een lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl