Schadevrije jaren overdragen

Aankondiging, Hypotheken

Bij een autoverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Door geen schade te claimen krijgt u van uw verzekeraar een lagere premie. Veel schadevrije jaren is dus goed voor uw portemonnee. Ze staan echter wel op naam van degene die de verzekering heeft afgesloten.

Als achterblijvende partner bij overlijden of bij een scheiding kan de premie voor uw autoverzekering dus flink stijgen. Dit geldt ook voor leaserijders of automobilisten die een tijd in het buitenland hebben gewoond.

Overdraagbaar

Maar er is goed nieuws! Sinds 1 januari zijn de schadevrije jaren overdraagbaar. Bij overlijden worden de opgebouwde schadevrije jaren overgeheveld naar de partner. U moet daarvoor een verzoek bij de verzekeraar indienen. Ook moet u op hetzelfde adres wonen en een rijbewijs hebben.

Gaat u scheiden dan worden de opgebouwde schadevrije jaren tussen beide partners verdeeld. De verdeling ervan wordt bepaald door de polishouder. Die moet ook een afstandsverklaring naar de verzekeraar sturen.

Leaseauto

Automobilisten met een leaseauto herkennen vast deze situatie: opgebouwde schadevrije jaren vervallen als u geen eigen auto en eigen verzekering meer heeft. Bij veel verzekeraars gebeurt dit doorgaans na drie of vier jaar.

Vanaf dit jaar kunnen mensen met een leaseauto hun schadevrije jaren vastleggen in het centrale register (Roy-datasysteem). U moet dan wel een leaseverklaring hebben. Heeft u een periode in een ander Europees land gewoond dan kunt u in het register ook de schadevrije jaren van een buitenlandse verzekering laten vastleggen.

Het overdragen van de schadevrije jaren kan alleen bij een verzekeraar die is aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. In de loop van dit jaar onderzoeken autoverzekeraars of andere regelmatige gebruikers, bijvoorbeeld kinderen, ook in aanmerking kunnen komen voor de overdracht.

Meer weten

Wilt u meer weten over het overdragen van schadevrije jaren? Of wilt u een autoverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl