Sparen of een alternatief?

Aankondiging, Hypotheken

Sparen voor later. In de tijd dat uw spaargeld nog rendement opleverde, was dat een veelgehoord argument om maandelijks geld opzij te zetten. Dat gebeurt nu alleen nog om een buffer te creëren. Veel mensen zoeken steeds vaker naar interessante alternatieven mét rendement. We zetten een aantal alternatieven op een rij.

Bent u in de gelegenheid om geld opzij te zetten, zorg dan eerst dat u voldoende achter de hand heeft voor onvoorziene gevallen. Voor onder meer een andere auto, nieuwe wasmachine of vaatwasser, lekkend dak of het collegegeld van uw kinderen. Deze bedragen zijn een flinke rib uit uw lijf. Ook al geeft de bank weinig of geen rente, het spaarbedrag is een zekerheid waar u snel bij kunt.

Meer rendement, langer vastzetten
Door het spaargeld langer vast te zetten, bijvoorbeeld tien of vijftien jaar, ontvangt u meer rendement. Dat geeft meer zekerheid. Bij deze vorm van sparen kunt u echter niet à la minute over uw spaargeld beschikken.

Maar er zijn meerdere mogelijkheden om rendement te krijgen op geld wat u niet direct nodig heeft. Op wat voor manier is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het risico wat u wilt nemen.

Investeer in stenen
Heeft u een eigen huis? Laat dan de stenen voor u werken! Zo is het mogelijk om extra af te lossen op uw hypotheek, uw huis te verduurzamen of op te knappen. Bij een spaar- of bankhypotheek is het interessant om uw extra geld op die rekening te storten. Dit is een specifiek geval, die we eerst graag aan u willen toelichten.

Lost u met het spaargeld extra af op uw hypotheek, dan wordt uw schuld lager. Daardoor worden de maandlasten lager. Gaat het huis in de verkoop dan levert dat een mooi bedrag op.

Moderniseren en isoleren
Het spaargeld kan ook gebruikt worden voor het updaten van het huis. Bijvoorbeeld door uit te bouwen, een nieuwe keuken te plaatsen of de badkamer te moderniseren. Met de klimaatdoelen in het zicht is het verduurzamen van uw huis tegenwoordig erg in trek. Het isoleren van het dak, de vloer of spouwmuur draagt bij aan een hoger energielabel. Ook zonnepanelen dragen daaraan een steentje bij. Verkoopt u het huis dan betaalt de investering zich vaak terug. 

Beleggen

Ook door te beleggen in aandelen en obligaties kan uw spaargeld meer waard worden. Kán, want bij een tegenvallende economie wordt het zelfs minder waard. Laat u in ieder geval goed voorlichten voordat u in aandelen en obligaties gaat beleggen.

Benut jaarruimte
Is uw pensioendatum nog een ver-van-mijn-bed-show of is er minder pensioen opgebouwd door meerdere wisselingen van werkgever? Ontvangt u straks naast de AOW ook een aanvullend pensioen, dan is het aantrekkelijk om uw fiscale jaarruimte (deels) te benutten. Dit kan door het spaargeld op een bankspaarrekening te storten. Na uw pensioen ontvangt u een uitkering uit deze rekening.

Meer weten

We zetten de mogelijkheden voor meer rendement op spaargeld graag voor u op een rij. Uw keuze hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen voor de toekomst. Wij wijzen u graag de weg!

 

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl

 


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl