Tips voor veilige wifi op vakantie

Aankondiging, Hypotheken

De zomervakantie nadert met rasse schreden en er is gelukkig weer meer mogelijk. Internetten kunt u tegenwoordig overal: vanuit uw eigen bundel of via een Wifi-netwerk. Via internet kunt u het thuisfront laten meegenieten. Uw mail bekijken of een selfie is in een handomdraai gemaakt en verstuurd. Maar kunt u de wifi ook overal veilig gebruiken?

Het draadloze internet opent vele deuren. Met uw computer, tablet of smartphone is het mogelijk om (bijna) overal te kunnen internetten. Waar u ook bent: op het vliegveld, op een camping of in het centrum van een stad. Maar is het gebruik van een openbaar wifi-netwerk wel zonder risico’s?

Internetbankieren?

Het gebruik van het openbaar netwerk is zeker niet zonder gevaren. Zo is het verstandig om een openbaar wifi-netwerk niet te gebruiken om te internetbankieren. Ook andere sites waarbij u moet inloggen of persoonlijke gegevens moet achterlaten, kunt u maar beter niet aanklikken.

Het is ook verstandig om geen wachtwoorden of inloggegevens op te slaan. Een goede tip: wis uw browsergeschiedenis regelmatig en verwijder de cookies.

Tips voor veilig wifi-gebruik:

Een open wifi-netwerk, zonder wachtwoord, is in het buitenland niet aan te raden. Kies bij voorkeur een netwerk dat beveiligd is met een persoonlijk wachtwoord.

Wilt u toch een open netwerk gebruiken? Voer dan geen persoonlijke wachtwoordgegevens of inlognamen in.

Kies alleen beveiligde websites met een ‘slotje’ voor de URL, gevolgd door HTTPS.

Veel mensen gebruiken voor de hand liggende en steeds terugkerende wachtwoorden (bijv. namen van de kinderen of geboortedatum). Verander regelmatig uw wachtwoorden. Kies bijvoorbeeld voor een zin. Een lang wachtwoord is doorgaans veel veiliger.

Zet wifi uit op uw smartphone en pas weer aan als u het gaat gebruiken. Wifi onthoudt automatisch namelijk de netwerken die onlangs zijn gebruikt. Bent u ingelogd op een onbeveiligd netwerk dan is het mogelijk om informatie van uw telefoon of computer halen.

Wilt u wel vertrouwelijke informatie versturen, doe dat dan via uw 4G- of 5G-verbinding op uw smartphone.

Zet Bluetooth, bijvoorbeeld na het handsfree bellen, uit op uw smartphone. Bluetooth is eveneens te kraken.

Via een zogeheten VPN-verbinding (virtual private network) kunt u veilig op internet. Alle uitgaande informatie wordt versleuteld, en dus veilig, verstuurd.

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl