Uw zorgverzekering in 2021

Aankondiging, Hypotheken

Het nieuwe aanbod van uw zorgverzekering voor 2021 heeft u inmiddels ontvangen. Heeft u het concrete aanbod van de verzekeraar al ingezien? Behalve een premiestijging is er ook een aantal belangrijke wijzigingen. Bijvoorbeeld de herstelzorg voor COVID-patiënten. Daarnaast doen we u een aantal bespaartips aan de hand. Wilt u weten welke?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en werkt. De inhoud van deze verzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde. De premie ervan stijgt dit jaar met ongeveer vijf euro per maand. Iedere zorgverzekeraar mag zelf de hoogte van de premie bepalen. De basispremie en eventuele premie voor aanvullende verzekeringen (bijvoorbeeld tandarts) bepalen uw maandelijkse premie.

Meer zorgtoeslag
In uw maandbudget moet u dus rekening houden met de premie voor uw zorgverzekering. Misschien komt u in aanmerking voor zorgtoeslag? Komend jaar stijgt de maximale toeslag met 44 euro per jaar voor alleenstaanden. Voor een huishouden met meerdere personen stijgt de maximale toeslag met 99 euro per jaar.

Bespaartips
Vergelijk de premie voor uw basisverzekering met andere aanbieders van zorgverzekeringen. Daarmee kunt u al een eerste besparing maken. Ook premies van aanvullende verzekeringen kunt u met elkaar vergelijken. Dat vergt wel iets meer uitzoekwerk omdat dekkingen en voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen.

Zet bij het uitzoeken en vergelijken vooraf uw belangrijkste punten op een rij. Is de aanvullende tandartsverzekering wel nodig als u alleen twee keer per jaar op controle gaat? Of een aanvulling voor fysiotherapie? U bent immers topfit. Veel mensen doen dit zoekwerk op een herfstachtige zondagmiddag. Het kost wat tijd, maar het kan ook premievoordeel opleveren.

Eigen risico blijft gelijk
Het verplichte eigen risico bedraagt volgend jaar opnieuw 385 euro.

Wijzigingen in 2021
Vanaf komend jaar vergoedt de basisverzekering de dagbehandeling in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Tot die tijd is er een subsidieregeling beschikbaar.

Voor COPD-patiënten in subcategorie B2 wordt in 2021 het maximaal aantal behandelingen in het eerste jaar verhoogd naar 70. Daarna heeft u recht op 52 behandelingen per jaar. Behoort u als patiënt tot subcategorie B1 dan is de huidige vergoeding van 27 behandelingen in het eerste jaar en maximaal 3 in de daaropvolgende jaren.

Herstelzorg na corona
Voor patiënten die herstellen van COVID-19 (corona) is vanuit de basisverzekering een vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek). Deze vergoedingen lopen tot zeker 18 juli 2021.

In de tweede helft van volgend jaar wordt de 13-weken-echo opgenomen in de basisverzekering. Deze echo komt naast de bestaande termijnecho en de 20-weken-echo.

Opzeggen
Voor veel mensen is het een jaarlijks terugkerend dilemma. Overstappen of niet? Welke aanvullende verzekering is voor ons van toepassing? Hoe houden we de premiekosten verantwoord binnen de perken? Wilt u meer informatie of hulp? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag.

Let op: Besluit u over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar, vergeet dan niet vóór 1 januari uw huidige verzekering op te zeggen.

CVS Hypotheken & Mevrouw De Hypotheekadviseur
Sportweg 20
3921 DP ELST (UT)
0318-515555
Stuur mij een mail


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl