Verduurzamen

Aankondiging, Hypotheken

Je woning energiezuiniger maken heeft veel voordelen: je verhoogt je wooncomfort, je verlaagt je energierekening en je draagt bij aan het klimaat. Vooral met de huidige energieprijzen, valt hiermee een hoop te besparen. Je kunt verduurzaming betalen met eigen geld óf je kunt hier geld voor lenen.

Als je van plan bent je woning te verduurzamen, dan kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen dan normaal het geval is. Financier je energiebesparende voorzieningen, dan mag je in 2022 tot 106% van de waarde van de woning lenen. Bij een reguliere hypotheek is dit 100% van de woningwaarde. Het is zelfs mogelijk om een extra bedrag te lenen voor verduurzamen bovenop je maximale hypotheekbedrag, onder de volgende voorwaarden:

Meer lenen met jouw inkomen

Is je (gezamenlijk) jaarinkomen minimaal € 33.000, dan mag je tot € 9.000 extra lenen bovenop je maximale nieuwe lening, om je huis energiezuiniger te maken.

Meer lenen dan de waarde van je woning

Een hypotheek mag niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde van de woning, maar als je extra leent voor energiebesparende maatregelen mag je tot 6% meer lenen.

Nul-op-de-meter woning

Wanneer je door verduurzaming een Nul-op-de-meter woning krijgt, kun je zelfs €25.000 extra lenen. Dit betekent dat het huis door energiebesparende maatregelen in een jaar evenveel energie verbruikt als opwekt.

Subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. De subsidie op zonnepanelen is gestopt. Wel zijn er verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken. De subsidie is in 2022 tijdelijk verhoogd tot 2024.

Stimuleringsleningen

De gemeente Rhenen stelt diverse leningen beschikbaar om te stimuleren dat woning eigenaren (die tevens bewoners zijn) en bedrijven, kunnen investeren in energiebesparende maatregelen. Woon je in een andere gemeente? Kijk op www.SVn.nl om te kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw gemeente.

Zo is er een consumptieve lening duurzaam wonen waarbij je maximaal € 30.000 kunt lenen, of de hypothecaire variant waarbij je maximaal € 50.000 kunt lenen tegen gunstige condities.

Ook is er een verzilverlening voor huiseigenaren van 58 jaar en ouder, waarbij je het geld ook mag investeren in een reguliere verbouwing.

Bedrijven kunnen terecht bij www.bngduurzaamheidsfonds.nl

Wil jij ook je huis verduurzamen?

Kom vrijblijvend (online) op gesprek. Bij ons is een eerste kennismakingsgesprek altijd vrijblijvend en de kosten zijn voor onze rekening. Wij ontzorgen je graag en helpen je op een persoonlijke wijze. Jouw wensen vertalen wij naar een passende hypotheek.

Want op ieder potje past een dekseltje, maar geen potje is hetzelfde. Daarom willen wij je van advies dienen én begeleiden wij je tot aan de notaris. Maar ook daarna staan we voor je klaar en beheren wij jouw hypotheek met zorg. Eén telefoontje of e-mailtje en de afspraak is gemaakt!

CVS Hypotheken

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl