Weg met die extra (corona)kilo’s!

Aankondiging, Hypotheken

De feestdagen waren dit jaar anders dan anders. De overheerlijke diners werden in kleiner familieverband voorgeschoteld. Al dat lekkers, thuiswerken en minder bewegen is slecht voor het gewicht. Voor u het weet, zit er weer een kilootje aan. Op zoek naar een goed voornemen? Afvallen en een gezonde leefstijl, daarmee wandelt u hoopvol het nieuwe jaar in!

Afvallen en een gezonde leefstijl vraagt om een flinke dosis doorzettingsvermogen. Maar al het harde werken om de overtollige kilo’s kwijt te raken, betaalt zich uiteindelijk terug in leuke complimenten en in een fit en gezond lijf. 

Maak kickstart
Wilt u een kickstart maken? Begin dan met een dagelijks blokje-om of loop dagelijks een paar kilometer hard en pak de fiets. Drink de komende periode geen alcohol. Het went snel. Wilt u toch iets met byte? Probeer tomatensap met wat hete chilisaus!

Als u daarnaast ook uw eetpatroon – minder vet, minder koolhydraten en minder vaak eten -aanpast, stapt u binnen een paar weken met een brede glimlach op de weegschaal. Kost het toch wat moeite, volg dan ons vijf-stappenplan.

Het vijf-stappenplan:

Met een paar duidelijke stappen geeft u structuur aan uw goede voornemen om de overtollige (corona)kilo’s blijvend kwijt te raken.

Stap 1: bepaal hét startmoment

Een goed begin is het halve werk. Bepaal hét moment waarop u begint met sporten en gezond te eten. Tip: deel die datum met uw echtgenoot, partner of vrienden; zij zorgen voor de sociale controle. Dat maakt het afslaan van hapjes en drankjes ook een stuk gemakkelijker.

Stap 2: een lege koelkast

Niets verleidelijker dan om ’s avonds nog wat restjes van het eten naar binnen te werken. Ga deze verleiding uit de weg en ruim de kliekjes in de koelkast meteen op! Het leert u bovendien ‘op maat te koken’.

Stap 3: pas boodschappenlijstje aan

In uw opgeruimde koelkast is nu voldoende plaats voor gezonde kost, zoals groente en fruit. Uw boodschappenbriefje ziet er de komende maanden heel gezond uit. En wijk daar in de winkel niet vanaf! Let op: voorverpakte sapjes, salades en lightproducten zijn dikmakers.

Stap 4: drink veel water en thee

Drink veel water en thee! Het is niet alleen goed voor uw vochtbalans, het stilt ook het hongergevoel. Beperk of stop met het drinken van sapjes en frisdranken. In deze dranken zitten veel suikers en calorieën, dan is al het harde werken al snel voor niets.

Tip: schaf een blender aan en zoek op internet recepten voor gezonde (groene) smoothies. Waarschuwing: het kan ‘verslavend’ werken.

Stap 5: blijf voldoende bewegen
Voldoende bewegen en gezond blijven eten is een solide basis voor gewichtsverlies. Maar doe het wel met plezier en zie het niet als een verplichting. De stelregel voor afvallen is één kilo per maand.

Reserveer zeker twee momenten per week waarop u gaat sporten. Lukt het niet alleen, dan kunt u altijd nog een fiets- of loopmaatje zoeken. Samen gezellig sporten en samen afvallen schept een band.

 

CVS Hypotheken
Sportweg 20
3921 DP ELST (UT)
0318-515555
Stuur mij een mail


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

 

Bron: Into M

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl