Zorgeloos genieten dankzij de Levensrente hypotheek

Aankondiging, Hypotheken

Een hypotheek zonder aflossing, zonder einddatum en zonder rentewijzigingen? Dat betekent vaste lage maandlasten zolang u in de woning woont, ook als u een mooi bedrag aan overwaarde wilt verzilveren. Dat is nog eens zorgeloos wonen en het kan. Deze maand brengt onze hypotheekadviseur Christiene  de Levensrente hypotheek van a.s.r. onder de aandacht.

 

Geen einddatum en vaste rente zo lang u woont

De Levensrente hypotheek van a.s.r. is een aflossingsvrije hypotheek zonder einddatum. U betaalt elke maand alleen rente over uw lening. Het rentepercentage dat u betaalt, staat vast zolang u in de woning woont. U heeft dus nooit meer zorgen over een rentewijziging. Omdat u een vast rentepercentage betaalt, blijven uw maandlasten ook gelijk. Over de aflossing of naderende einddatum hoeft u ook niet wakker te liggen.  

De Levensrente hypotheek heeft namelijk geen einddatum. U betaalt de lening pas terug als u uw huis verkoopt.

 

Overwaarde verzilveren en/of lagere lasten

Wilt u meteen een deel van uw overwaarde verzilveren? Geen probleem! Dit kan tot 50% van de waarde van uw woning. Of wilt u uw overwaarde niet verzilveren, maar wel de zekerheid van een vaste lage rente en hypotheek zonder einddatum? Ook dat is mogelijk met de Levensrente hypotheek.

 

Hoeveel kunt u lenen?

Bij een hypotheekaanvraag controleert de geldverstrekker of u volgens de wettelijke regels de lening met uw inkomen kunt betalen. Bij deze berekening worden standaard de maandlasten gebruikt van een annuïtaire hypotheek. Bij de Levensrente hypotheek doen we dat anders. We rekenen namelijk met de werkelijke maandlasten van uw Levensrente hypotheek, omdat uw lasten nooit meer wijzigen. En omdat u met de Levensrente hypotheek alleen rente betaalt, zijn de maandlasten fors lager dan van een annuïtaire hypotheek. Daardoor kunt u een fors hoger bedrag lenen dan normaal. Zo kunt u ook met alleen AOW of een klein aanvullend pensioen toch een aanzienlijk bedrag lenen. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Voordelen en voorwaarden van de Levensrente hypotheek

We zetten de voorwaarden en voordelen van de Levensrente hypotheek van a.s.r. nog even voor u op een rijtje:

  • U kunt de Levensrente hypotheek gebruiken voor het oversluiten van uw huidige hypotheek of voor de aankoop van een woning (tot 50% van de woningwaarde).
  • U kunt overwaarde verzilveren door uw lening te verhogen tot 50% van uw woningwaarde.
  • Voor de rest van uw leven een vaste rente, dus nooit meer een rentewijziging.
  • Zekerheid en rust dankzij vaste lage maandlasten.
  • Geen einddatum, dus geen zorgen over het aflossen van de lening. U lost de hypotheek af op het moment dat het u schikt en anders pas als u de woning verkoopt.
  • Wij schrijven de rente niet bij op de schuld, de hoogte van de lening en de rente die u betaalt blijven gelijk. U kunt meer lenen omdat we toetsen met werkelijke lasten.
  • Zowel u als uw partner moeten de AOW-gerechtige leeftijd hebben.

 

Heeft u vragen over de Levensrente hypotheek of over overwaarde verzilveren? Neem dan contact op met ons.

Christiene Hake van Schuppen

CVS Hypotheken
Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS  Rhenen

Tel: 0318-515555
Stuur mij een mail info@cvshypotheken.nl

 


Erkend Financieel Adviseur

C.M. van Schuppen is een Erkend Financieel Adviseur. Dit biedt extra zekerheid.

Specialist in de woningfinanciering
Kijkt verder dan jouw hypotheek
Bewezen deskundig
Altijd up-to-date
Integer en persoonlijk
Creëert overzicht en inzicht
Houdt zich aan de beroepscode

Utrechtsestraatweg 151, 3911 TS Rhenen T: 0318 51 55 55
E: info@cvshypotheken.nl • I: www.cvshypotheken.nl